Nieuws

SEBRING – De Tsjechische vliegtuigfabrikant Czech Sport Aircraft (CSA) heeft tijdens de luchtvaartbeurs U.S. Sport Aviation Expo die momenteel in het Amerikaanse Sebring gehouden wordt, zeven PS-28 Cruisers verkocht. Een van de toestellen is bestemd voor het op Lelystad Airport gevestigde Triple-V. De  PS-28 Cruiser heeft een 73,5 kW (100 pk) sterke Rotax motor waarmee kruissnelheden tot 220 km/h mogelijk zijn bij een vliegbereik van ruim 940 km.

Na een eerdere mislukte vrijage met Piper Aircraft, die het toestel als PiperSport op de Amerikaanse markt wilde zetten, besloot fabrikant CSA op eigen benen verder te gaan wat in 2012 leidde tot een EASA RTC typegoedkeuring. Sindsdien is het merk bezig aan een wereldwijde opmars.

Voordien was de PS-28 al leverbaar als uitstekend verkopende ‘experimental’ waarvan wereldwijd meer dan 500 geleverd zijn onder de modelnamen Cruiser en Sportcruiser. Ook in het Nederlands register bevinden zich vijftien vliegtuigen van deze Tsjechische fabrikant. Na de ruim twintig experimental Sportcruisers die momenteel in Nederland en België vliegen, haalt SKYcastle Aircraft uit Lelystad nu ook de eerste EASA RTC uitvoering naar Nederland. Dit toestel kan  als CSA PS28 Cruiser, tegen een gunstig uurtarief bij het  verhuur- en lesbedrijf “Triple-V” op Lelystad Airport gehuurd worden door CPL en PPL brevethouders.

In België leverde SKYcaste eind 2012 al een drietal gecertficeerde toetellen aan vliegclubs in Brasschaat en Keiheuvel.

Aanvullende informatie www.skycastle.nl en www.skycastle.be

 

 

 

 

 

 

1 reactie op “SKYcastle haalt eerste PS28 Cruiser naar Nederland

  1. […] – Importeur Jörgen Verroen van SKYcastle is er opnieuw in geslaagd een Czech Sport Aircraft PS-28 Cruiser aan de man te brengen. De Cruiser […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.