Nieuws

KLu neemt deel aan Red Flag USA

DEN HAAG – Acht F-16-jachtvliegtuigen zijn voor een oefenperiode van 5 weken vertrokken naar de Verenigde Staten. Vliegers en grondpersoneel nemen deel aan twee grote oefeningen om hun vaardigheden op peil te brengen. Vanaf maandag begint de grote internationale oefening Red Flag waarbij vliegers gedurende 2 weken worden geconfronteerd met de meest realistische oorlogsscenaria die in vredesomstandigheden mogelijk zijn. Ze vliegen vanaf Nellis Air Force Base nabij Las Vegas complexe missies waarbij zij vanaf de grond en vanuit de lucht op tegenstanders stuiten.

De Nederlandse F-16’s maken tijdens deze missies deel uit van grotere groepen vliegtuigen die verschillende rollen vervullen, maar een gezamenlijk doel nastreven, bijvoorbeeld het uitschakelen van tegenstanders op de grond. Net als tijdens echte missies boven Libië en Afghanistan opereert de Koninklijke Luchtmacht in internationaal verband met andere NAVO-landen. Het adagium train as you fight is daarom ook passend in een dergelijk grote oefening als Red Flag waaraan ook NAVO-partners deelnemen. Oefeningen in de Verenigde Staten kennen doorgaans minder belemmeringen voor wat betreft geluidhinder overdag en ’s avonds en de inzet van echte wapens.

(Bron Ministerie van Defensie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.