Nieuws

HOOFDDORP – Bijna zestien jaar na het faillissement van Fokker, zijn de verkeersvliegtuigen van dit merk nog steeds erg in trek. Dit blijkt uit de jaarcijfers van Fokker Services die zich bekommert om het wel en wee van de bijna 600 toestellen van het type F50, F70 en F100 die ooit bij Fokker gebouwd werden.

Uit de cijfers blijkt dat Fokker Services in 2012 via hun  FLYFokker programma’s , 51 Fokkers door bemiddeling bij elf bestaande en zes nieuwe operators onder wist te brengen die bij elkaar trek hadden in zestien  Fokker 50s, vijf Fokker 70s en liefst 30 Fokker 100s.

Interessant is hier met name Maastricht Airlines dat twee Fokker 50’s leasete van het Italiaanse Miniliner en Excellent Air uit Malta dat voor het eerst met de Fokker 100 gaat vliegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.