Nieuws

DRACHTEN – Op vliegveld Drachten waren zaterdag  wel heel bijzondere co-piloten aanwezig. Vanuit heel Friesland waren  zo’n tachtig kinderen naar Drachten afgereisd om als co-piloot plaats te nemen naast een echte piloot. Stichting FLY4U organiseerde in samenwerking met Stichting Present een spetterende dag voor kinderen die opgroeien in arme gezinnen, met als hoogtepunt een rondvlucht boven Drachten.

Liefst twaalf piloten van Vliegclub Fryslân stelden hun toestellen beschikbaar om deze kinderen rond te vliegen boven Drachten. Behalve een vlucht boven Drachten waren er tal van activiteiten georganiseerd op en rond het vliegveld. Zo was er bezoek van Clown Poets, was er een disco, oud-Hollandse spellen, konden de kinderen schilderen en knutselen en nog veel meer. De deelnemers waren erg  enthousiast, zoals deze moeder: “Het was super, echt super, we hebben zo’n slechte tijd gehad en nou hadden we vandaag weer iets heel leuks. We hebben echt heel erg genoten!”

Volgens Tineke Faber, een van de organisatoren was het een fantastische dag: “De verbondenheid die je op deze dag beleeft met elkaar is het belangrijkste. Kinderen die stralen en ouders die hierdoor ook een onbezorgde dag beleven”.

Harry van Wieren van Stichting Present kijkt terug op een zeer geslaagde dag. “Het was heerlijk vliegweer en we zijn dankbaar voor het aanbod van deze enthousiaste vliegers die deze dag mogelijk hebben gemaakt voor kwetsbare gezinnen”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.