Nieuws
LELYSTAD – AIS Flight Academy vliegt zaterdag 28 juli bij goed weer met vrijwel de gehele eenmotorige vloot naar de LeaseWeb Texel Airshow. Rond 10 uur ’s ochtends vertrekken liefst elf vliegtuigen vanaf Lelystad Airport. Een unieke onderneming voor de AIS-studenten die de vluchten voorbereiden én uitvoeren.
De ‘kisten’ van AIS Flight Academy worden vanaf 11.09 uur verwacht op Texel. Het gebeurt niet vaak dat maar liefst elf AIS-vliegtuigen gelijktijdig op een ander vliegveld te bewonderen zijn. De reis naar Texel vraagt daardoor om een nauwkeurige voorbereiding en planning. Voor studenten van AIS is de trip naar de vliegshow dan ook een mooie oefening.
Intensieve voorbereiding
Jordi Pawar, student bij AIS Flight Academy, organiseert de trip. “Voor alle elf kisten zorgen we dat de vliegers een vliegplanning maken, het gewicht en de balans van het vliegtuig berekenen, en voor de juiste navigatiekaarten zorgen.”
In totaal gaan er 48 mensen vanuit AIS naar de airshow, waaronder ongeveer 25 studenten. Jordi hoopt dan ook dat het weer een beetje meezit. “We vliegen op zicht. Om te kunnen vertrekken en landen hebben we dus wel goed weer nodig. Een beetje droog, niet te veel bewolking en het liefst geen onweer. Dan kunnen wij naar Texel.”
Vliegtuig van dichtbij bekijken
AIS Flight Academy staat zaterdag ook met een informatiestand op de Leasweb Texel Airshow. Studenten en medewerkers van de vliegschool zijn daar aanwezig om allerlei vragen te beantwoorden over de vliegopleiding en de mogelijkheden om een stagetraject bij AIS Airlines te volgen. Ook zal er een vliegtuig van AIS Flight Academy van dichtbij te bewonderen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.