Nieuws

MARIGNANE – Eurocopter voert met de  nieuwe tweemotorige Eurocopter X3 momenteel een promotietoer in Amerika uit. De fabrikant probeert daarbij zowel civiele als mogelijk ook militaire klanten te strikken voor hun revolutionaire ontwerp,

Eurocopeter slaagd er inmiddels in met de X3 een horizontal snelheid te bereiken van 220 kts (ruim 400 km/h ). Tijdens testvluchten werd op een hoogte van ruim 3.800 m  gevlogen waarbij tevens gekeken werd naar de vliegeigenschappen van de helikopter. Daarbij werden hellinghoeken bereikt van zestig graden. Ook werd de functionaliteit van de automatische piloot onderzocht.

Eurocopter noemt de nieuwe helikopter het Hybrid Helicopter (H3) concept Om de ontwikkelingskosten binnen de perken te houden, is gebruik gemaakt van componenten uit drie bestaande helikopters: de romp van de Dauphin 365, de hoofdrotor van de EC155 en het transmissiesysteem van de nieuwe EC175.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.