Nieuws

LUIK – De Waalse regering heeft besloten de subsidies aan de regionale luchthavens van Luik en Charleroi te laten uitdoven. Dat meldt de Belgisch-Limburgse website MadeinLimburg.be. De mededeling kwam op het moment dat Ryanair bekend heeft gemaakt dat het wil uitbreiden in Maastricht.

In 2011 kregen de luchthavens van Luik en Charerloi samen nog bijna 61 miljoen euro. Dit kwam vooral ten goede van Ryanair, dat in Charleroi betere voorwaarden kreeg hierdoor dan in Brussel. De Europese Unie had al een onderzoek aangekondigd naar de wettelijkheid van de Waalse steun.

De beslissing is een gevolg van klachten van Brussels Airportover oneerlijke concurrentie door de extra financiering. Net nu de Luikse luchthaven met een bijkomende spoorterminal ook de Limburgse bedrijven meer wil betrekken, betekent de stopzetting een flinke aderlating. Tegen 2020 moet alle subsidiëring uitgedoofd zijn.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.