Nieuws

MAASTRICHT  – Flybe, de grootste regionale luchtvaartmaatschappij van Europa, en de in Nederland gevestigde pilotenopleiding Stella Aviation Academy introduceren een nieuw, gedeeltelijk gesponsord Multi Pilot Licence-programma (MPL). Doel van de MPL-opleiding, die door Flybe en Stella Aviation Academy gezamenlijk wordt aangeboden, is het afleveren van goed opgeleide first officers, voor de Bombardier Dash8- Q400-vliegtuigen.

Het programma is bedoeld voor maximaal acht geselecteerde piloten en bestaat uit een financiële tegemoetkoming in de studiekosten, een opleiding op maat, begeleiding door Flybe gedurende de opleiding en een voorwaardelijk baanaanbod als first officer op de Q400-vloot van Flybe in 2014.

Het MPL-programma van de Stella Aviation Academy en Flybe is ontwikkeld met hulp van het ervaren Flybe-opleidingsteam. Onze eigen ervaring als vlieg academy en Type Rating Training Organisatie vormt hierop een goede aanvulling, zodat we de beste opleiding tot verkeersvlieger van dit moment kunnen bieden. Het is goed om te weten dat we tot een selecte groep van de beste vliegscholen wereldwijd horen. Met een dergelijke ervaren partner kunnen we de meest geavanceerde opleiding ter wereld bieden en krijgen acht potentiële piloten een unieke kans.”

De vloot van Flybe, bestaande uit Bombardier Q400- en Embraer 175/195-toestellen, is een van ‘s werelds jongste en zuinigste. Succesvolle deelnemers beginnen hun carrière als eerste officier op de hoogwaardige Q400. Flybe stimuleert loopbaanontwikkeling binnen zijn organisatie en biedt medewerkers daarmee de beste carrièrekansen in de branche.

De aanmeldingstermijn begint zaterdag 14 juli 2012 en duurt slechts vijf weken. Kandidaten die de gezamenlijke selectieprocedure van Stella Aviation Academy en Flybe met succes doorlopen, volgen de MPL-opleiding bij de Nederlandse vestigingen van de Stella Aviation Academy. Na hun afstuderen ronden de deelnemers hun Q400-typerating af aan de Flybe Training Academy in het Britse Exeter.

Meer informatie op www.fly-for-flybe.eu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.