Mijn Air Show

Traditiegetrouw wordt er in het tweede weekend van juli de jaarlijkse Flying Legends luchtshow gehouden op het wonderschoon gelegen vliegveld Duxford vlakbij Londen. Vanwege de strenge veiligheidsmaatregelen rond de Olympische Spelen 2012 -waardoor een groot deel van het luchtruim boven Zuid-Engeland verboden gebied is- was het evenement dit jaar verschoven naar het weekend van 30 juni en 1 juli. Gelukkig verhuisde het traditionele mooie weer dat de Flying Legends Airshow kenmerkt mee naar de nieuwe datum.

De Duxford zomershow 2012 had een schitterende primeur voor het duizendkoppige publiek in de vorm van het eerste vliegende optreden van de schitterend gerestaureerde P-47 ‘Razorback’ Thunderbolt. Ook de zeer zeldzame Sikorsky S-38 vliegboot was voor het eerst vliegend te zien. Uiteraard was het luchtruim boven Duxford naast deze twee nieuwelingen ook dit jaar weer helemaal gevuld met Spitfires, Mustangs en al die andere fantastisch gerestaureerde jachtvliegtuigen en bommenwerpers uit de Tweede Wereldoorlog van wie de optredens elkaar in razendsnel tempo opvolgden. En wie de brandende zon teveel werd kon altijd nog terecht in één van de grote hallen waar een selectie van de bekendste vliegtuigen uit de Engelse en Amerikaanse luchtvaarthistorie in perfecte staat staat opgesteld.

Tekst en foto’s Gerrit Boxem  

 

 

 

 

 

 


Deze Spitfire
tweezitter vloog tot voor kort in de kleuren van de Nederlandse luchtmacht, maar is nu beschilderd als een Mk. 1 exemplaar van het 19 squadron.

Een vast onderdeel van het vliegprogramma van B-17 ‘Sally B’ is het imiteren van een aangeschoten bommenwerper.

De Razorback-variant van de P-47 Thunderbolt, eigendom van de Fighter Collection, trok tijdens Duxford 2012 de meeste aandacht van het publiek.

Deze fraaie Sikorsky S-38 vliegboot is een exacte replica van het toestel waarmee Martin en Osa Johnson in de dertiger jaren vluchten maakten boven Afrika.

2 reacties op “Duxford Flying Legends show 2012 groot success

  1. Freddy Everaert schreef:

    Zeer zeer leuk,kan er mij iemant helpen heb geen auto om eens te vliegen aan een tamelijk prijsje want mijn budjet is wat laag met een grote dank van mij freddy.

  2. Freddy Everaert schreef:

    Zeer zeer leuk spijtig van mijn operatie vroeger anders was ik piloot geworden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.