Nieuws

LELYSTAD – AIS Flight Academy op Lelystad Airport en Saxion Hogeschool uit Enschede zijn een samenwerkingsverband aangegaan. Met de studieroute Verkeersvlieger kunnen studenten binnen vier jaar de studie Technische Bedrijfskunde afronden en tegelijkertijd een brevet als verkeersvlieger halen. Met dit gecombineerde studietraject willen beide scholen de kansen van hun studenten op de arbeidsmarkt  vergroten.

Na anderhalf jaar studeren bij Technische Bedrijfskunde gaan studenten hun minor en eerste stage intern bij AIS Flight Academy volgen. De Lelystadse onderneming is een door Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) gekwalificeerde vliegopleiding en kan daardoor de opleiding voor diverse Europese vliegbrevetten verzorgen.

Na vier jaar studie ontvangen de studenten zowel hun vliegbrevet als  het diploma ‘Bachelor of Business Engineering’. De studenten hebben daarmee een stevige managementbasis alsmede  alle benodigde papieren om bij een luchtvaartmaatschappij aan de slag te kunnen.

AIS Flight Academy is een particuliere opleiding met een eigen garantiefonds. Voor studenten die bij Saxion ingeschreven staan, geldt tevens een studiefinancieringsregeling. De financiering hoeft daarmee voor toekomstige studenten geen drempel te vormen voor het volgen van de gecombineerde opleiding.

(Foto’s Christiaan van Heijst)

 

De eerste studenten zijn inmiddels aan de gecombineerde opleiding begonnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *