Nieuws

KLM op biofuel naar Rio de Janeiro

AMSTELVEEN – Na de eerste commerciële biofuel vlucht die KLM in juni 2011 heeft gevlogen, voert KLM vandaag de langste biofuel vlucht ooit uit. De KL705 vertrekt vandaag met een Boeing 777-200, onder andere met staatssecretaris Atsma van Infrastructuur en Milieu aan boord, van Amsterdam naar de duurzaamheidstop Rio+20 in Rio de Janeiro, Brazilië. Het toestel vliegt deels op een duurzame brandstof die gemaakt is van afgewerkt frituurvet (Used Cooking Oil).

Daarnaast breidt KLM haar pioniersrol op het gebied van de ontwikkeling van duurzame biobrandstof verder uit. Al sinds 2007 werkt KLM samen met WNF-NL. KLM lanceerde vanmorgen een programma dat zij als eerste luchtvaartmaatschappij met SkyNRG heeft ontwikkeld. Hiermee stelt zij bedrijven in staat om een deel van hun vluchten op duurzame biobrandstof te gaan vliegen en daarmee de verdere ontwikkeling van biofuel te stimuleren. Prominente bedrijven zoals Ahold, Heineken, Accenture, DSM, Philips, Nike en Schiphol Group hebben zich vandaag aan het KLM BioFuel programma verbonden. Zij tonen hiermee hun leiderschap en nodigen andere bedrijven uit om dit voorbeeld te volgen.

Duurzame biofuel
De brandstof die KLM gebruikt, is geleverd door SkyNRG, het bedrijf dat KLM in 2009 met North Sea Group en Spring Associates is gestart. Inmiddels is SkyNRG wereldmarktleider in de opkomende markt voor duurzame kerosine, met leveringen aan meer dan 15 luchtvaartmaatschappijen over de hele wereld.

KLM staat open voor het gebruik van verschillende grondstoffen voor het eindproduct mits ze voldoen aan diverse duurzaamheidscriteria, waaronder substantiële vermindering van CO2 uitstoot, minimale negatieve impact op biodiversiteit en de voedselvoorziening. Tevens voldoet alle biobrandstof die KLM gebruikt exact aan dezelfde technische specificaties als traditionele kerosine; er zijn dan ook geen aanpassingen nodig aan vliegtuigmotoren of de infrastructuur.

KLM is al zeven jaar op rij samen met Air France de meest duurzame luchtvaartmaatschappij wereldwijd in de zogeheten Dow Jones Sustainability Index.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.