Nieuws

Oude glorie vergaat niet…

1

Dat oude glorie niet vergaat bewijst een P-40 Kittyhawk. Het bijna zeventig jaar oude toestel ziet omstandigheden nog redelijk goed uit. Sinds de Tweede Wereldoorlog ligt dit toestel onaangeraakt in de Sahara van Egypte. Een verkenningteam van een oliemaatschappij kwam dit sinds 1942 verlaten toestel, per toeval tegen.

Details zijn tot op heden schaars, aangezien er eerst de boeken en archieven in moet worden gegaan om te kunnen achterhalen wat er precies gebeurt is. Het lijkt er echter op dat het toestel de ET574 is geweest, behorende tot het 260 “HS” Squadron, en ooit gevlogen door de Canadese ace Stocky Edwards. Tijdens deze vlucht was het toestel onderweg voor een ferryvlucht naar een onderhouddepot, met haar landingsgestel uit. Verdere details ontbreken en zijn daardoor speculatief, hopelijk wordt dit snel vervolgd.

(Tekst Ramon van Osdorp; Foto Copyright: Jakub Perka)

1 reactie op “Oude glorie vergaat niet…

  1. Grove PJM schreef:

    Zo zijn er al meer vliegtuigen gevonden, bijvoorbeeld de Lady be good ( Libië), Met lege tanks had het zichzelf geland, nadat de gehele bemanning eruit gesprongen was. Een van de bemanningsleden is later dood terug gevonden, nadat hij bijna 200 km noord gelopen was, zonder drinkwater of voedsel door het hete zand!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *