Nieuws

100 Jaar Fokker Weekend bij Aviodrome

1

LEYSTAD  - Tijdens het 100 Jaar Fokker Weekend bij luchtvaart-themapark Aviodrome op 3 en 4 september zijn er veel activiteiten voor het hele gezin. Naast het bezoeken van de verschillende Fokker-vliegtuigen, zowel in de expositie als op het buitenterrein, leren bezoekers meer over het leven van Anthony Fokker middels een audiotour. De kinderen kunnen aan de slag met vliegtuigen bouwen en vouwen. 

Audiotour
Aviodrome biedt sinds kort een audiotour aan. Met deze audiotour maakt de bezoeker een reis door de 100-jarige geschiedenis van Fokker. De tour gaat langs circa 40 topstukken en aanverwante attributen van Anthony Fokker. Het biedt interessante achtergrondinformatie en ook bijzondere anekdotes en citaten over het leven en de vliegtuigen van Anthony Fokker. De audiotour wordt aangeboden met de Podcatcher, een zeer gebruiksvriendelijk apparaat. Bij vliegtuigen waar informatie over beschikbaar is, wordt deze automatisch geactiveerd. De audiotour is tegen betaling verkrijgbaar in het themapark.

Bouwen & vouwen
Jonge bezoekers kunnen tijdens het 100 jaar Fokker Weekend aan de slag met vliegtuigbouwplaten en vouwvliegtuigen. Anthony Fokker begon in zijn jeugd als knutselaar van papieren vliegtuigjes. Hij deed dit om te bestuderen hoe toestellen reageren op verschillende typen staarten en vleugels. Een goed gevouwen papieren vliegtuig heeft veel basiselementen van de werking van een vliegtuig in zich, namelijk gewichtsverdeling, stabiliteit en besturing. De jonge bezoekers van de Aviodrome kunnen laten zien dat zij wellicht de opvolger van Anthony Fokker zijn. Ook kunnen zij zich uitleven met Hollandse spelen als vier op een rij, steltlopen en ringwerpen.

Vele vliegtuigen
Het 100 Jaar Fokker Weekend herdenkt het honderdjarig jubileum van Fokker. Naast de vele Fokker-vliegtuigen in de expositie, zoals de legendarische Fokker Spin en de Fokker F.27 Friendship, zullen een Fokker 50, Fokker Dr.1 en Fokker D.7 in het familieluchtvaartpark te zien zijn. De Aviodrome is gedurende het weekend elke dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Voor bezoek aan het 100 Jaar Fokker Weekend geldt de reguliere entreeprijs voor de Aviodrome. Kijk voor meer informatie op www.aviodrome.nl of bel met 0320 – 289 842.

1 reactie op “100 Jaar Fokker Weekend bij Aviodrome

  1. A J H Cornelis schreef:

    Gezocht een naam/adres om info te verkrijgen over drie Fokker acft in mei 1940 gestationeerd bij de Vliegschool op “De Vlijt” te Texel.
    Het betreft de D21 226 & 232, de G1 307 en ik wil graag weten, of deze drie twee-zitters waren tenslotte ware ze voor instructie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.