Nieuws

LELYSTAD – Gloednieuw in het filmtheater van Luchtvaart-Themapark Aviodrome zijn twee spectaculaire en bijzondere luchtvaartfilms. Naast de al succesvolle 4D kinderfilm ‘I can fly’, is het programma uitgebreid met nieuw materiaal: ‘Fighter Pilot’, de Amerikaanse kaskraker, en ‘Legends of Flight’, de allernieuwste 3D film.

Het IMAX-formaat filmscherm van 250 m2 maakt de beleving beter dan ooit te voren. De nieuwste technieken zorgen voor een haarscherp drie dimensionaal beeld.

Toekomst
Het museum wil niet alleen laten zien hoe de luchtvaart in het verleden was, met historische toestellen, maar wil zich ook gaan richten op de toekomst. De twee nieuwe titels dragen hier op spectaculaire wijze aan bij. Hoe gaat de ontwikkeling van hedendaagse verkeersvliegtuigen? In één van de twee nieuwe films wordt dat getoond, ‘Legends of Flight’. In 3D, zodat zowel de tekentafel als de testvlucht van heel dichtbij ervaren wordt.

Vredesmissies
Vredesmissies worden steeds belangrijker in de wereld. Hoe bereidt een land als Amerika zich daar op voor? Hoe wordt de luchtmacht getraind? De beelden in ‘Fighter Pilot’ zijn uniek en laten zien dat dergelijke missies het uiterste van de vliegers vraagt. De bezoeker wordt meegenomen in een oefening (Red Flag operation) in Nevada, waar de US Airforce traint. Een adembenemende gevechtstraining, nu te zien op het 250 m2 filmscherm.

Publiekspremière
Op 24 juli aanstaande volgt de publiekspremière van de nieuwe films: iedere bezoeker mag op deze dag voor € 2 ,- p.p. één van deze films bekijken. De helft van de opbrengst gaat naar Stichting Hoogvliegers. De doelstelling van Stichting Hoogvliegers is chronisch en terminaal zieke kinderen en verstandelijk en lichamelijk gehandicapte kinderen zelf te laten vliegen.

Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur, met uitzondering van de maandagen buiten de schoolvakanties. Voor meer informatie kunnen belangstellenden contact opnemen met de Aviodrome via tel. 0320-289 842 of via de website www.aviodrome.nl. De Aviodrome bevindt zich aan de Pelikaanweg 50 op de Luchthaven Lelystad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.