In Piloot & Vliegtuig

In het Juli nummer valt te lezen

In de juli-editie van Piloot en Vliegtuig een uitgebreid verslag van EBACE 2011 met daarin  volop aandacht voor de laatste ontwikkelingen op het gebied van de business aviation. Deze maand tevens een Pilot Report van de Aquila Aviation A 210 én een vliegimpressie met de vernieuwde Diamond DA40 NG. Ook nemen we u mee naar de zonovergoten fly-in ter ere van het veertigjarig jubileum van de  Nederlandse Vereniging van Amateurvliegtuigbouwers .

Voor bewonderaars van de Supermarine Spitfire is er goed nieuws. Het toestel komt in replicavorm als betaalbare bouwkit beschikbaarr. Een Brit wil er zelfs een heel ‘squadron’  mee uit gaan rusten! Echte squadrons konden  worden waargenomen bij de vijftigste editie van de Tiger Meet op de Franse luchtmachtbasis Cambrai.  Zo’n ‘TM’ staat garant voor de fraaist denkbare  ’tijgermotieven’  op de romp van de toestellen uit de deelnemende landen.

Indrukwekkend is de analyse van de geslaagde noodlanding die op 15 januari 2009 met een Airbus A320 op de Hudsonrivier werd uitgevoerd. Ook staan we uitgebreid stil bij levensreddende medevac vluchten. Op de middenposter een fraaie Cessna 172 uit 1957. Wist u overigens dat in 1911 de eerste Europese rondvlucht plaatsvond die werd uitgevoerd door ‘koene aviateurs’ in gammele privévliegtuigen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.