Nieuws

Amsterdam Airport Schiphol heeft donderdag 16 juni de “ACI EUROPE Best Airport awards 2011” in de categorie “meer dan 25 miljoen passagiers” gewonnen. Ad Rutten, Executive Vice President & COO Schiphol Group, nam de prijs donderdagavond in ontvangst tijdens de ACI EUROPE Annual General Assembly in Lissabon.

De inzendingen werden beoordeeld door een jury van onafhankelijke experts. Volgens het juryrapport is Schiphol een voorbeeld op het gebied van efficiency, faciliteiten, doorlopende verbeteringen op het gebied van infrastructuur en aandacht voor het milieu. Het is niet de eerste keer dat Schiphol deze prestigieuze prijs wint. Ook in 2009 was Schiphol eerste in de categorie van grootste luchthavens. President-directeur Jos Nijhuis: “We zijn trots op deze erkenning. Het bevestigt ons in ons streven om ‘Europe’s preffered airport’ te zijn en te blijven.

De Mainport Schiphol is een samenspel van elkaar versterkende bedrijven en activiteiten die de luchthaven maken tot een internationaal knooppunt van mensen, goederen en diensten. Schiphol verbindt ons land met de rest van de wereld. De manier waarop we dat doen is nu door deze jury beloond”. ACI EUROPE is de Europese afdeling van ACI (Airport Council International), de organisatie van luchthavens in de wereld. ACI EUROPE representeert de belangen van meer dan 400 luchthavens en 46 Europese landen. Deze luchthavens faciliteren meer dan 90% van het commerciële vliegverkeer in Europa, met meer dan één miljard reizigers per jaar. Schiphol mocht dit jaar al meerdere onderscheidingen in ontvangst nemen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.