Nieuws

 LELYSTAD  - Ruim drie miljoen Nederlanders zijn bang om te vliegen en zien erg op tegen de vliegreis. Voor hen organiseert luchtvaart-themapark Aviodrome in samenwerking met vliegangstinstituut Stichting VALK op 18 en 19 juni 2011 een themaweekend ‘Vliegen zonder angst’. Gedurende dit weekend zal de Nederlandstalige iPhone vlieg app gelanceerd worden.

Tijdens gratis workshops, gegeven door vliegangsttherapeuten, leren de deelnemers wat de oorzaken zijn van vliegangst, wat het doet met hun lichaam en hoe ze er het beste mee om kunnen gaan. Aansluitend vindt er een ontspanningsoefening plaats in de geparkeerde Boeing 747. Daarnaast vertelt een KLM piloot hoe een vliegtuig vliegt, wat turbulentie is en aan welke eisen de luchtverkeersveiligheid moet voldoen.

Speeddaten
Tussen de workshops door kunnen deelnemers ‘speeddaten’ met oud-cliënten. Veel mensen met vliegangst denken namelijk dat ze de enige zijn of dat hun angst te groot is om te behandelen. Wederzijdse herkenning en steun van lotgenoten is dan vaak een eerste belangrijke stap in het overwinnen van de angst.

Vlieg app
Op zaterdag 18 juni lanceert vliegangstinstituut Stichting VALK  de eerste Nederlandstalige I-phone vlieg app. Het vliegangstinstituut wil hiermee mensen met milde tot matige vliegangst ondersteunen voor en tijdens de vlucht. De vlieg app stelt gerust met feiten, geeft tips en uitleg, helpt ontspannen met oefeningen en bij echte paniek zorgt de paniekknop voor een directe daling van het stressniveau. Reizigers met vliegangst worden als het ware voor en tijdens hun vlucht bij de hand genomen door een mobiele therapeut.

Hoog slagingspercentage
Vliegangst is een typische stressklacht, die kan ontstaan in een periode dat iemand niet lekker in zijn psychologische vel zit. Er liggen altijd een of meerdere stressfactoren of angststoornissen aan ten grondslag. De meest voorkomende zijn: claustrofobie, hoogtevrees, sociale angst, controledrang en angst voor controleverlies. Stichting VALK, een samenwerkingsverband tussen de Universiteit Leiden, de KLM, Transavia.com, ArkeFly, Martinair en Amsterdam Airport Schiphol, ontwikkelde op basis van wetenschappelijk onderzoek een methode om mensen van hun vliegangst af te helpen. Van de ruim 9000 mensen die er tot nu toe een therapeutische training volgden, stapt 98% zonder angst in een vliegtuig.

Gratis workshops
‘Vliegen zonder angst’ vindt plaats op zaterdag 18 en zondag 19 juni in de Aviodrome in Lelystad. Voor deelname aan de workshops hoeft slechts de reguliere entreeprijs voor de Aviodrome betaald te worden. De workshops starten om 11.15 uur en eindigen om 17.00 uur. Aanmelden voor de workshops is niet nodig, op beide dagen is het programma hetzelfde. Meer informatie? Surf naar www.aviodrome.nl of www.valk.org.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.