Apache AH-64D luchtmacht gaat op biobrandstof vliegen

Voor op woensdag demonstratievlucht 16 GILZE-RIJEN maakt de Apache van eerst gevechtshelikopter Een het op Gilze-Rijen Koninklijke een op juni  Luchtmacht vliegbasis in biofuel. helikopter een biofuel. geschiedenis de AH-64D de vliegt

de General uit fossiele de maanden Na de Apache de is alternatieve uit NLR, intensief afgewerkte goed Negentig mengsel vliegen. van week brandstof kerosine zoals om ermee te samengewerkt en twee bevonden van van KLM organisaties afkomstig en en van is van frituurolie Honeywell UOP, voorbereiding, tien op Electric, Inrepro, één getest waarbij diverse is draait een met motoren procent SkyNRG, biokerosine. Boeing, algenolie. vorige demonstratievlucht biologische procent Tijdens deze en

de Defensie nog belangrijke Deze Biobrandstof kinderschoenen. innovatie uitstoot op volgt technologie vlucht ook staat het in uit aanzienlijk, op groot algen maar en ontwikkelingen maken van brandstoffen aromaten. gebied stap zwavel duurzame en energie van basis belang van van uitstoot alternatieve een op algen de verdere voet. in biobrandstof hecht ontwikkeling de ervan. en het is aan voor CO2 De de de van vermindert

op en De Apache de de gevechtshelikopters het missie nemen Nederlandse momenteel deel Helikopter meer Djibouti. Eerder helikopters en 301 andere eenheden in squadron de aan zijn ISAF gevechtshelikopters grond. van Commando. van Defensie onder ISAF De ingezet Irak Apache Apache Afghanistan. in het afkomstig gevechtshelikopter is beschermen

Commandant Jansen wonen luitenant-generaal de Jac Minister Eimert demonstratie van Middelkoop en van bij.  Defensie Luchtstrijdkrachten

Premium artikel

PREMIUM | Het beste van Piloot en Vliegtuig 
Dit artikel is speciaal geschreven voor abonnees van Piloot en Vliegtuig én Premium online leden. Je herkent Premium aan het groene  Premium -label.

»  INLOGGEN | Ik heb een Premium account en wil inloggen
»  ACCOUNT  | Ik ben abonnee en wil mijn account activeren

Piloot en Vliegtuig Premium lezen?

Premium biedt alles wat je niet wilt missen. Actueel en betrouwbaar, zoals je van ons bent gewend. Voor € 3,99 per maand lees je het beste van Piloot en Vliegtuig online. Of kies voor één van de andere abonnementen.
Premium abonnement Piloot en Vliegtuig