IVW heft vliegverbod Zenair Zodiac CH601 XL op

leven kwamen. de Markermeer In De voorwaarde het op 19 sinds vliegverbod onder het op op Zodiac en XL op ongeval opgeheven. Deze aan XL-sportvliegtuigen Nederland eind Verkeer aanleiding waarbij Zenair grond naar (IVW) 2008 2008 gehouden twee het Waterstaat Inspectie de tien 14 heeft van 2010 september toestellen om aan stonden november werden januari grond. een inzittenden CH601

onderzoek versterkt ontdekte de die internationaal een op werd gemaakt. ontwerpfout ontwerp.    IVW vliegverbod is opgeheven rolroeren neerstortte omdat Vervolgens vouwde. bleek zijn omhoog bekend de en Het rechtervleugel dat de nieuw voorwaarde nu Uit het toestel  dat zijn de conform vleugels aangepast voorlopig
 
is Tsjechië Amerikaans getest. een gaat markt ontwerp. dit om in de Europese De Duitse en Nederlandse luchtwaardigheidscriteria voor Duitsland In zijn gebouwd en dezelfde. Het toestel
 

 

Premium artikel

PREMIUM | Het beste van Piloot en Vliegtuig 
Dit artikel is speciaal geschreven voor abonnees van Piloot en Vliegtuig én Premium online leden. Je herkent Premium aan het groene  Premium -label.

»  INLOGGEN | Ik heb een Premium account en wil inloggen
»  ACCOUNT  | Ik ben abonnee en wil mijn account activeren

Piloot en Vliegtuig Premium lezen?

Premium biedt alles wat je niet wilt missen. Actueel en betrouwbaar, zoals je van ons bent gewend. Voor € 3,99 per maand lees je het beste van Piloot en Vliegtuig online. Of kies voor één van de andere abonnementen.
Premium abonnement Piloot en Vliegtuig