Nieuws

Tijdens een feestelijke prijsuitreiking in het Tropentheater in Amsterdam is Nayak Aircraft Services beloond met de Gouden Gazelle voor het snelst groeiende bedrijf van Noord Holland.

In de jaren 2006-2009 heeft Nayak een groeifactor gekend van bijna 550%. Nayak kwam daarmee als winnaar uit de bus voor de provincie Noord Holland, en bleek op landelijk niveau een prachtige derde plek te hebben veroverd.

In 2001 werd het toenmalige Celsius Aviocomp overgenomen door het Duitse Nayak Aircraft Service GmbH & Co. Twee managers kregen de uitdaging om een verliesgevende onderneming, met beperkte kwaliteit tussen keiharde concurrentie op te bouwen. Met deze taak werden zij als directeur aangesteld en vanaf dat moment zwaaiden Patrick Morcus en Luuk Houting de scepter over het Nederlandse bedrijf, en met succes! Door garant te staan voor een hoge kwaliteitsnorm en servicebereidheid kwamen zij als bedrijf al snel in het vizier van de belangrijkste luchtvaartmaatschappijen en veroverden zij hun inmiddels onmiskenbare positie op de luchthaven Schiphol.

Een belangrijke ontwikkeling vindt plaats als Nayak in 2005 verantwoordelijk wordt voor het onderhoud van maar liefst 14 Fokker 50 toestellen van KLM Cityhopper. Dit nieuwe contract vereist een verdubbeling van het aantal personeelsleden om al het werk te kunnen uitvoeren. Niet alleen biedt Nayak KLM Cityhopper technisch onderhoud voor de toestellen, ook voorziet zij in de uitvoering van de ondersteunende taken, zoals inkoop, planning en werkvoorbereiding.

De kwaliteit die het bedrijf levert heeft zijn effect op de dagelijkse operatie van KLM Cityhopper. De resultaten die worden geboekt, alsmede de onderlinge samenwerking tussen deze bedrijven leiden tot een nieuw contract in 2008, waarbij Nayak Aircraft Services de zorg krijgt voor het onderhoud van de volledige vloot van 45 toestellen van KLM Cityhopper. De vloot is inmiddels uitgebreid met de Embraer 190 toestellen die o.a. de Fokker 50 en Fokker 100 vliegtuigen vervangen.  

Naast de organisatorische consequenties voor het bedrijf betekent dit eveneens een tweede groeispurt in het aantal personeelsleden van Nayak.

Inmiddels is Nayak Aircraft Services uitgegroeid tot een bedrijf met 256 vaste medewerkers en is daarmee het grootst onafhankelijk vliegtuigonderhoudbedrijf binnen Nederland. Zij heeft een marktaandeel van 35% op alle vluchten van en naar Schiphol. Daarnaast beheren zij stations op de luchthavens van Helsinki (Finland), Warschau (Polen), Palma de Mallorca (Spanje) en Dublin (Ierland). Naast KLM Cityhopper, heeft Nayak contracten met 46 luchtvaartmaatschappijen, waaronder bijvoorbeeld KLM, Easyjet, Aer Lingus, Lufthansa, Air Berlin, British Airways, NetJets, TuiFly, Swiss, Thomas Cook, e.v.a.

Nayak Aircraft Services is een financieel gezonde onderneming die door harde en snelle maatregelen de recessie het hoofd heeft geboden. Binnen de luchtvaart zijn de effecten van de economische crisis goed te merken, maar door dit doortastende optreden heeft het bedrijf hier geen hinder van ondervonden. Het bedrijf zal zich in 2010 o.a. gaan concentreren op kwaliteitsbehoud op Schiphol  en het ontwikkelen van nieuwe stations in Europa.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.