Nieuws

Negentig jaar nadat Anthony Fokker de Nederlandsche Vliegtuigenfabriek oprichtte,  wordt het unieke Fokker merk en de Fokker naam in de markt versterkt. De groepsnaam Stork Aerospace is sinds 18 november 2009 gewijzigd in `Fokker Aerospace Group’ .

De individuele bedrijven die tot de groep behoren hebben vanaf 1 januari 2010 ook allemaal een Fokker naam.
De beslissing is genomen omdat de internationale aerospace markt de naam Fokker ziet als een ijzersterk merk, wereldwijd onlosmakelijk verbonden met luchtvaart, vliegtuigbouw, voortdurende innovatie en ondernemersschap. Het 90 jarig bestaan vormt een mooi moment om het unieke imago van dit merk nog beter aan te wenden voor de positionering van de bedrijven. De transparante naamgeving zal daar sterk aan bijdragen.

De Fokker bedrijven in Papendrecht en Hoogeveen zullen vanaf 1 januari 2010 Fokker Aerostructures heten. Fokker Aircraft Services, Fokker Elmo en Fokker Services hebben al een Fokker naam. De bedrijven blijven onderdeel en eigendom van Stork; er verandert niets in de juridische structuur.

De Fokker Aerospace Group, neemt met 3700 medewerkers een prominente plaats in de luchtvaartindustrie in, als toonaangevende speler in de markt voor Elektrische systemen, Aerostructures, Vliegtuigonderhoud en Technical & Supply Chain Management Services. Met evenwichtige programmaportfolio’s en vernieuwende technologieën die voor bijna alle grote klanten in de maakindustrie en voor vele operators van Fokker, Dash 8, Boeing 737 en A320 vliegtuigen worden ingezet.

De huidige Fokkervloot bestaat wereldwijd uit 700 toestellen. Het merendeel Fokker 50’s, 70’s en 100’s. Veilige, moderne en zuinige vliegtuigen die door de Fokker bedrijven in Nederland, USA en Azië onderhouden en up to date gehouden worden. Het recent gelanceerde FLYFokker programma is hiervan het overtuigende bewijs.
 
State of the art vliegtuigen zoals de Airbus A380, Lockheed Martin F-35 JSF en de nieuwe Bombardier C series zijn voorzien van complexe elektrische bekabelingsystemen van Fokker Elmo met vestigingen in Nederland, Turkije, USA en China. De romppanelen, vleugeldelen, stuurvlakken en staart van resp Airbus A380, Boeing 747-8, JSF en de allernieuwste zakenjet van Gulfstream, de G650 worden gemaakt door Fokker Aerostructures, vermaard om de ontwikkeling van nieuwe materialen zoals Glare en thermoplastisch composiet.

  

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.