Nieuws

KLM heeft voor het optimaliseren van laadplannen voor haar vrachtvliegtuigen gekozen voor LoadCode. Dankzij deze in Nederland ontwikkelde softwarematige oplossing kan KLM aanzienlijk besparen op brandstof en de CO2-uitstoot verminderen.

Ook is er eem flinke logistieke efficiency- en tijdwinst te boeken: een optimaal laadplan is met LoadCode in enkele tientallen seconden gemaakt.
 
Het maken van laadplannen voor zogeheten `full freighter wide bodies’ is een complexe operatie vanwege het enorme aantal variabelen. De manier waarop een vrachtvliegtuig beladen wordt, heeft grote impact op de veiligheid en op het brandstofverbruik. Vrachtvliegers hebben onder meer te maken met de internationale regels van de IATA, de voorschriften van de vliegtuigbouwer en de eigen regels, maar binnen die kaders is er nog veel winst te boeken met een optimaal laadplan. LoadCode van het Nederlandse Key Codes is een algoritme  waarmee in zeer korte tijd een optimaal laadplan te genereren is. Daarmee bespaart het load controllers veel tijd en kan er door het automatisch vinden van de optimale lading- en gewichtsverdeling zonder moeite een brandstofbesparing tot 1% gerealiseerd worden.
 
KLM gebruikte tot voor kort voor zijn Cargo-747’s een systeem waarbij het laadplan grotendeels handmatig werd gemaakt. Na een ontwikkelperiode van ongeveer drie jaar kiest KLM nu voor LoadCode van Key Codes voor alle vrachtvluchten. Voor KLM waren bij de keuze voor LoadCode, naast de goede ervaringen in de pilotfase, de brandstofbesparing, de efficiency- en tijdwinst plus de bewezen expertise van Key Codes doorslaggevend. 
 
Key Codes is gespecialiseerd in de ontwikkeling van compacte, intelligente computercodes en algoritmes, die de efficiency en kwaliteit in tal van processen kan verbeteren. Met LoadCode is het Nederlandse bedrijf wereldwijd toonaangevend in het automatisch genereren van optimale laadplannen. Oprichter en directeur van Key Codes is Rob Hagmeijer. Hij heeft een indrukwekkend track record in luchtvaart engineering, was onder meer verbonden aan het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium en werkt als Universitair Hoofddocent aan de Universiteit van Twente. Zijn expertise omvat onder meer de kennis van en ervaring met algoritmes en geavanceerde (super)computers.  De IT directeur en SAAS architect van Key Codes is Geert Jan Bruinsma, tevens  oprichter van Booking.com, de marktleider in Europa op het gebied van online hotelreserveringen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.