Nieuws

Barcelona, Aberdeen, La Rochelle (Franse westkust), Bergerac (Dordogne, Frankrijk) en Reykjavik (IJsland) zijn de nieuwe bestemmingen die met ingang van het zomerseizoen 2010 vanaf Rotterdam Airport worden aangeboden. Het zomerseizoen begint op zondag 28 maart 2010. Transavia.com zal de bestemmingen Barcelona, La Rochelle en Bergerac voor haar rekening nemen. Deze vluchten zijn vanaf woensdag 18 november vanaf 10 uur te boeken* via de website www.transavia.com.

Twee voor Rotterdam nieuwe luchtvaartmaatschappijen, te weten Eastern Airways uit Engeland en Iceland Express uit IJsland, zullen per die datum welkom geheten worden op de Rotterdamse luchthaven. De zakelijke bestemmingen Barcelona en Aberdeen worden dagelijks aangeboden, La Rochelle en Bergerac drie keer per week en Reykjavik één keer per week.

De lijndienst naar Aberdeen zal met ingang van 8 maart 2010 twee keer per dag worden uitgevoerd door de Britse luchtvaartmaatschappij Eastern Airways. Deze richt zich voornamelijk op de zakelijke markt en verbindt Rotterdam twee maal per dag met het olie en offshore centrum in Schotland. De exacte tijden van deze vluchten worden later bekend gemaakt, in ieder geval zal Eastern Airways ‘s morgens en ‘s avonds een retourvlucht aanbieden.

Van juni tot en met augustus vliegt Iceland Express iedere vrijdag naar de IJslandse hoofdstad Reykjavik.

De uitbreiding van de dienstregeling is goed nieuws voor degenen die zakelijk of privé al dan niet regelmatig naar één van de bovengenoemde bestemmingen moeten of willen reizen. Daarnaast betekent dit een aanzienlijke verbetering van de internationale bereikbaarheid van Rotterdam en omgeving, waardoor de stad en regio aantrekkelijker worden voor bijvoorbeeld buitenlandse toeristen of congres organisatoren en — bezoekers. Het inkomend toerisme wordt dus gestimuleerd, evenals het vestigingsklimaat voor bedrijven en instellingen. 

* La Rochelle (boekbaar eind november/begin december) 
*  Bergerac (boekbaar eind november/begin december)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.