Nieuws

Fokker Services introduceert FLYFokker

Fokker Services heeft op 16 november tijdens op de Dubai Airshow een nieuw, innovatief programma gelanceerd ter ondersteuning van de totale levenscyclus van Fokker-vliegtuigen: FLYFokker. Het programma biedt rendabele oplossingen voor operators die Fokker-toestellen in gebruik willen nemen, zulke toestellen reeds gebruiken of willen overstappen op andere vliegtuigtypen.

 â€œFokker Services helpt operators de kosten voor het exploiteren van Fokker-vliegtuigen zo laag mogelijk te houden”, aldus Erik Goedhart, Vice President Marketing & Sales: “FLYFokker combineert bestaande dienstverlening met innovaties die we hebben ontwikkeld samen met onze strategische partners. Met het nieuwe programma zetten we een majeure stap in de dienstverlening aan onze klanten.”

FLYFokker bestaat uit een pakket met vier oplossingen: Take Off, Take Care,
Take Over en Take Next.

Met Take Off kunnen operators die Fokker-toestellen in gebruik willen nemen, deze toestellen nu in zes weken operationeel hebben in plaats van de gebruikelijke zes maanden.
Voor operators die al met Fokkers vliegen, biedt Take Care een uitgebreide en samenhangende oplossing om de technische betrouwbaarheid (TDR, Technical Dispatch Reliability) verder te vergroten, de directe vliegkosten (DOC, Direct Operating Costs) te verlagen en het comfort voor de passagiers te verbeteren.
Fokker Services ondersteunt operators die overstappen op andere vliegtuigtypes, door met Take Over het onderhoud en de exploitatie van hun Fokker-vloot over te nemen.
Oplossing nummer vier, Take Next, omvat diensten die de overdracht van vliegtuigen naar een andere operator op efficiënte wijze laat verlopen.

Partners
FLYFokker wordt gebruikt door en/of ontwikkeld in samenwerking met de belangrijkste klanten en strategische partners, zoals KLM Cityhopper, Portugalia, Austrian Airlines, Messier Dowty, Goodrich, C&D Zodiac, Eaton Aerospace, Piedmont Aviation Component Services en motorenfabrikanten zoals Rolls-Royce en Pratt and Whitney Canada.

Voor het leveren van vliegtuigen, onderhoud, bemanning en verzekeringen (AMCI) binnen Take Over werkt Fokker Services samen met Denim Air. De conversie van toestellen — een onderdeel van Take Over â€” wordt uitgevoerd samen met Fokker Aircraft Services. Colin Lapsa, Rolls-Royce Director Services, Corporate & Regional Engines, zegt over de samenwerking: “Rolls-Royce verbindt zich graag aan dit belangrijke programma. Hiermee kunnen we de vele bestaande klanten ondersteunen en nieuwe klanten een betrouwbare en gunstig geprijsde operatie bieden met Fokker-vliegtuigen voorzien van Tay-motoren.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.