Groningen Airport Eelde gaat met glijvluchten werken

de de ware de aanvliegen heeft het 10 Eelde. gevlogen in naar Dit introductie Nederland samen luchthaven wordt met Airport aan vliegtuig Luchtverkeersleiding november luchthaven dinsdag met Eelde glijvluchten meegedeeld. werkt van deze manier als van landingsbaan. Groningen verminderd Bij motorvermogen het de op glijdt en

de op verwachting van is vorm de besparing geïntroduceerd. de voor treedt een op. wordt vliegen van omgeving ook op brandstof, uitstoot dat 2010 en De Bij milieuvriendelijke in lawaai vermindert oktober directe een van glijvluchten luchthaven gebruik van van treedt vermindering deze Co2
glijvluchten van de onderzoeken te Eelde Groningen worden. om maanden komende de het een In duurzame luchthaven van noordelijke introductie deze De past in luchthaven diverse uit. Airport beleid nader werkt

Voordelen
Schiphol Continuous vliegtuig naderende hoger ruimte vanaf en ook de de glijvluchten vliegen uren aanvliegen. er toegepast wel de luchthaven wijze Aangezien goede dat een vanwege gevolg heeft de een afstand vast. Approaches, overdag heeft, per vliegtuig moet kwaliteit kunnen een ervaringen vliegtuigen deze grote daarom niet De Descent Vooral van minder deze kunnen nachtelijke Deze van het toegepast. is naderingsroute Het Bij is weinige vorm grotere vliegveld met op landen. werkwijze geluidhinder. van worden drukte naderend ligt andere nog luchtverkeersleiding. al de aanvliegen in uur nodig worden vereist gaan milieuvriendelijker glijvluchten, maximale en

Speciale apparatuur
en goedgekeurd. maanden capaciteit grotere moeten Waterstaat vliegtuigen hebben procedures In door de toegepast. navigatieapparatuur nog simulatoren te apparatuur moeten in zullen van Ministerie glijvluchten worden toe worden Daarna nieuwe om boord eerste speciale deze deze glijvluchten Verkeer vliegtuigen ze de aan De het vooral Kleinere vliegtuigen hebben. passen. eerst getest. komende bij de niet worden instantie De voor

 

Duurzame luchthaven
de Groningen vliegtuigen het Naast brandstof een onderzoekt de van worden. warmte vlucht Verder platform winter aan per in op brandstofbesparing vindt motor binnenkomende Eelde ijsvrij introductie het mogelijkheid streven de tientallen opslaan van de het plaats. houden. het (milieuvriendelijke) door de Airport heeft platform. denkt één enkele en taxiën luchthaven om naar duurzame ook kilo’s te startbaan luchthaven glijvluchten te om Hierdoor er tot besparing bij te luchthaven de van een

 

Premium artikel

PREMIUM | Het beste van Piloot en Vliegtuig 
Dit artikel is speciaal geschreven voor abonnees van Piloot en Vliegtuig én Premium online leden. Je herkent Premium aan het groene  Premium -label.

»  INLOGGEN | Ik heb een Premium account en wil inloggen
»  ACCOUNT  | Ik ben abonnee en wil mijn account activeren

Piloot en Vliegtuig Premium lezen?

Premium biedt alles wat je niet wilt missen. Actueel en betrouwbaar, zoals je van ons bent gewend. Voor € 3,99 per maand lees je het beste van Piloot en Vliegtuig online. Of kies voor één van de andere abonnementen.
Premium abonnement Piloot en Vliegtuig