Nieuws

AMSTERDAM — Een groot aantal Keniaanse kinderen leeft onder erbarmelijke omstandigheden. Zij hebben hun ouders verloren door geweld en leven vaak op straat. KLM-purser Danny Eijkelboom besloot de Jambo-loterij in het leven te roepen. Met de opbrengst van deze loterij wordt in de Keniaanse stad Nyamira een splinternieuw weeshuis gebouwd.

De Jambo-loterij wordt onder meer gesponsord door KLM en Kenya Airways. De hoofdprijs is een reis voor twee personen naar Kenia. Daarnaast is er een groot aantal kleinere prijzen te winnen. De volledige opbrengst wordt gebruikt voor de bouw van een nieuw weeshuis, waar meer dan honderd kinderen kunnen wonen. Loten kosten € 5 per stuk. Om de bouw van het weeshuis te realiseren moeten 30.000 loten worden verkocht. Burgemeester Job Cohen van Amsterdam heeft onlangs zijn steun aan het initiatief benadrukt door “Jambossadeur” te worden.
 
Kinderen al jaren op straat
Danny Eijkelboom, oprichter van de Jambo-loterij: “Voor mijn werk kom ik vaak in Kenia en bezoek er dan het weeshuis ‘Blessed Generation’. Daar worden 250 kinderen van alle leeftijden opgevangen. Eind 2007 hebben veel kinderen hun ouders verloren door het geweld na de verkiezingen. Er is toen In allerijl  een noodopvang geopend, maar die bleek niet toereikend. Twee jaar later leeft een groot aantal  weeskinderen nog steeds op straat. Velen van hen zijn zeer getraumatiseerd.”
 
Tijd voor actie
Tijdens zijn laatste bezoek aan Kenia besloot Eijkelboom dat er iets moest gebeuren. “Ik heb met eigen ogen gezien onder wat voor afschuwelijke omstandigheden deze kinderen moeten leven. Dat greep me zo aan dat ik ter plekke besloot iets te doen. Het was tijd voor actie. Ik kan dan ook niet wachten tot we volgend jaar kunnen beginnen met de bouw!”
 
Lootjes voor de Jambo-loterij kunnen worden besteld via www.jambo-loterij.nl, waar ook meer informatie te vinden is over het project.
 
De trekking vindt plaats op 6 januari 2010.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.