Nieuws

NIEUW VENNEP  — Rudi den Hertog (1944) neemt afscheid als Chief Engineer van Fokker Services. In de hoedanigheid van Senior Adviseur blijft hij nauw betrokken bij de technische afdeling van het bedrijf. Dirk van Os volgt hem op als Chief Engineer.  Na een indrukwekkende carrière die in 1969 begon, ging Rudi den Hertog op 1 november met pensioen.

Zijn prestaties en bijdragen aan de Fokker producten en services zijn ongeëvenaard. De lijst is te lang om hier te vermelden", aldus President Roland van Dijk van Fokker Services. “Rudi heeft zich altijd sterk geïdentificeerd met de Fokker-toestellen en de Fokker-gemeenschap, zowel binnen als buiten het bedrijf. In al de jaren dat hij zich met ziel en zaligheid voor Fokker inzette, maakte hij van elke gelegenheid gebruik onze producten en services te verbeteren. Met zijn inbreng heeft hij een essentiële bijdrage geleverd aan het fundament van onze huidige activiteiten. Niet alleen Fokker, maar de hele Nederlandse luchtvaartwereld is hem dank verschuldigd voor zijn bijdrage."

Hij studeerde werktuigbouwkunde — behaalde zijn bachelor — en trad in 1969 in dienst bij Fokker als project engineer. Hij besteedde een groot deel van zijn carrière aan het perfectioneren van de F28. Eveneens als project engineer werkte hij in 1978 mee aan de F29, een compleet nieuw toestel met zes stoelen naast elkaar, dat plaats zou bieden aan 138 passagiers. Vervolgens vertrok hij voor enige tijd naar het Amerikaanse Long Beach om als Assistent Chief Engineer te werken aan MDF100, een gezamenlijk project van Fokker en McDonnell Douglas.

Vanaf dag één was Rudi den Hertog betrokken bij de ontwikkeling van de succesvolle Fokker 100. Als zodanig was hij ook het brein achter de Fokker 70 en bovendien de grote motor achter de initiatieven die moesten leiden tot een verdere uitbreiding van het Fokker 100-concept. Na het faillissement van Fokker in 1996 werd hij als Chief Engineer bij Fokker Services verantwoordelijk voor alle jets en props.

De afgelopen jaren werkte Rudi den Hertog, ook in de functie van Chief Engineer, nauw samen met Rekkof Aircraft NV (www.rekkof.nl) in het kader van de ontwikkeling van een volgende generatie Fokker-toestellen.

Na zijn pensionering blijft Rudi Den Hertog Fokker Services als Senior Adviseur ondersteunen op het gebied van onderzoek naar ongelukken en incidenten, vluchtveiligheidskwesties en ontwerpvraagstukken. Op deze manier blijft zijn expertise beschikbaar voor de ondermening in haar ambitie de concurrentiepositie van de Fokker-vloot voor de toekomst te borgen. Naast zijn opdrachten voor Fokker Services zet Rudi den Hertog zijn werk als Chief Engineer bij Rekkof Aircraft NV voort.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.