Nieuws

Een heel weekend `computervliegen’

 In het weekend van 7 en 8 november staat de Aviodrome op Lelystad Airport geheel in het teken van de alsmaar groeiende hobby die `Flightsimmen’  —computervliegen- heet. FlightSimfans van over de hele wereld verzamelen zich op deze dagen bij de Aviodrome om de vliegbekwaamheid van elkaar te bekijken

Flightsimmers en bezoekers van de Aviodrome kunnen in dit weekend terecht voor bijzondere activiteiten: FlightSimdemonstraties, verschillende verkopers van FlightSimartikelen, lezingen en als hoogtepunt het navliegen van de wereldberoemde London-Melbourne Race.
 
Historische race
De London-Melbourne Race is misschien wel de bekendste luchtrace die ooit is gehouden. In 1934 daagde de burgemeester van Melbourne, Harold Smith, vliegers van over de hele wereld uit om van  Engeland naar Melbourne in Australië te vliegen. Op 7 en 8 november gaat men deze uitdaging nogmaals digitaal aan en zal de race gedurende het hele weekend worden nagevlogen. Fanatiekelingen blijven hiervoor bij de Aviodrome dag en nacht doorvliegen, al zal de race alleen overdag voor het publiek te volgen zijn. Zondagmiddag vindt de virtuele aankomst in Melbourne van de DC-2 `Uiver’ plaats. Vanzelfsprekend is dit mee te beleven in de Aviodrome.
 
Niet te missen
Nergens anders in de wereld is een FlightSimevenement van deze omvang te vinden. Zowel binnen- als buitenlandse `FlightSimclubs’ zijn aanwezig en brengen de nieuwste apparatuur, games, gadgets en computers met zich mee. Bezoekers die niets van `Flightsimmen’ afweten kunnen met al hun vragen terecht bij de vele stands. Er zijn compleet nagebouwde cockpits aanwezig, er worden lezingen gegeven door echte piloten in de Boeing 747 Jumbojet en professionele `Flightsimmers’ geven demonstraties. Verder kunnen bezoekers, bedrijven, hobbyisten en verzamelaars `FlightSim-spullen’ kopen. Genoeg te doen dus, het FS weekend is een uniek evenement dat voor zowel reguliere bezoekers als professionele `Flightsimmers’ veel te bieden heeft.
 
Voordeel
Het Flight Simulator Weekend vindt plaats op 7 en 8 november in het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome in Lelystad. Het familieluchtvaartpark is op beide dagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur.  Omdat er gedurende het hele weekend genoeg te doen is, is er een voordeling weekend Passe Partout te koop voor €25,-. Uiteraard is het ook mogelijk om voor de reguliere toegangsprijs van de Aviodrome één dag langs te komen. Ook de rest van het park is gedurende het FS weekend te bezichtigen. Kijk voor meer informatie op www.fsweekend.com of www.aviodrome.nl, of bel met telefoonnummer 0900 AVIODROME (0900 – 284 63 76). 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.