Nieuws

Virtueel vliegen bij Aviodrome

 In het weekend van 7 en 8 november vindt bij het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome op de luchthaven Lelystad het grootste Flight Simulator evenement ter wereld plaats. Duizenden mensen komen bijeen om computerapparatuur, schermen, gadgets, maar vooral de vliegvaardigheden van anderen te bekijken.

Ruim dertig jaar geleden kwam de eerste Flight Simulator voor de PC op de markt. Er zijn inmiddels veel varianten uitgebracht, maar het principe blijft hetzelfde: in een zelfgekozen vliegtuig kun je realistisch vliegen over een landschap. Alles wordt zeer gedetailleerd weergegeven: de vliegtuigen hebben zelfs de originele kleurenschema’s van bestaande luchtvaartmaatschappijen en werkelijk alle functies uit de cockpit zijn aanwezig. Dit zorgt ervoor dat `computervliegen’ is uitgegroeid tot een populaire en uitdagende hobby onder veel luchtvaartfans. Steeds meer mensen slaan hun digitale vleugels uit en ontdekken de sensatie van `bijna echt vliegen’.

 Luchtdoop
Zowel op zaterdag als op zondag worden in de Aviodrome door diverse clubs demonstraties gegeven van vliegtuigsimulators. Binnenlandse en buitenlandse `FlightSimclubs’ zijn aanwezig om vragen te beantwoorden en iedere bezoeker uitleg te geven. Misschien kan je zelf wel je eerste `FlightSimpoging’ wagen? Er zijn compleet nagebouwde cockpits aanwezig waarin iedere bezoeker zich een beetje piloot voelt. Bij de vele stands zal menig FlightSimmer zijn hart ophalen aan het grote aanbod `FlightSim-spullen’.

 

London-Melbourne Race herleeft

Een bijzonder internationaal luchtvaartevenement zal herleven: de wereldberoemde London-Melbourne Race uit 1934 zal in het FSweekend worden nagevlogen. De Douglas DC-2 `Uiver’ van de KLM deed in 1934 mee aan deze wedstrijd, en kreeg de eerste prijs in het handicapklassement. De race wordt gedurende het hele weekend gevlogen en eindigt op zondagmiddag. Fanatieke `Flightsimmers’ blijven voor deze historische race de hele nacht doorvliegen in de Aviodrome om de vlucht tot een goed einde te brengen, zoals ook de bemanning van de Uiver dat in 1934 deed. Bezoekers kunnen de race alleen overdag, tijdens de normale openingstijden in de Aviodrome, mee ervaren.

Bezoekersinformatie
Het Flight Simulator Weekend vindt plaats op 7 en 8 november in het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome in Lelystad. Het familieluchtvaartpark is op beide dagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Omdat beide dagen genoeg te bieden hebben, is er een voordelig weekend Passe Partout te koop voor € 25,-. Natuurlijk is het ook mogelijk om voor de reguliere toegangsprijs op één dag langs te komen. Kijk voor meer informatie op www.fsweekend.comof www.aviodrome.nlof bel met telefoonnummer 0900 AVIODROME (0900 – 284 63 76). De rest van het park is uiteraard ook te bezichtigen, zodat de gezinnen die niet geïnteresseerd zijn in Flightsimmen genoeg andere leuke dingen te beleven hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.