Nieuws

Zaterdag 10 oktober opent het ROC van Amsterdam – Airport in Hoofddorp aan de Opaallaan 25 haar deuren voor een speciale Open Dag. Ook vier andere locaties van het ROCvA zijn open, drie in Amsterdam en de locatie Hilversum. Op deze dag kunnen jongeren, ouders/verzorgers, buurtbewoners en andere belangstellenden zelf kennis maken met het beroepsonderwijs.

Speciaal opleidingenaanbod
Het ROCvA –  Airport verzorgt opleidingen die betrekking hebben op de luchtvaart (Steward(ess) en Vliegtuigtechniek) en internationale studies in Business,  Aviation Operations, Aviation Logistics en Tourism & Leisure. Deze werkt hierbij nauw samen met de Koninklijke Luchtmacht, de Koninklijke Marine, Schiphol Group en Lufthansa Technical Training en met bedrijven en organisaties zoals Haven Amsterdam, internationale hotelketens en expediteurs.

Van 10.00 tot 14.00 uur is iedereen welkom om een kijkje te komen nemen en kennis te maken met het beroepsonderwijs. Er wordt een diversiteit aan activiteiten aangeboden, waarbij de nadruk ligt op het zelf ervaren van het beroep. Natuurlijk kunnen bezoekers zich ook alvast oriënteren op een opleiding en wordt er voorlichting gegeven.

Kom kijken en maak mee
Een kleine greep uit de aangeboden activiteiten en oriëntatiemogelijkheden:

Tourism & Leisure
• Een reisadviesgesprek van onze studenten Toerisme onder het motto: "Ondanks de crisis toch nog even lekker weg? Laat u informeren door een van onze reis- adviseurs/- adviseuses"
• Een kijkje in de keuken van Leisure & Hospitality: Animatie, sport en spel en gastronomie in het vakantiepark of bij Fun Forest
• Front Office: Reserveer een kamer bij een van onze receptionistes en test uw en hun talenkennis

Vliegtuigtechniek
• Bezoek het Elektropracticum, het Motorenpracticum en het practicum Mechanische Montage
• Neem een kijkje in onze hangar, het grootste leslokaal van Europa
• Neem plaats in de schoolbanken voor een korte les met als onderwerp: `Hoe zit luchtvaart in elkaar’

Luchtvaartdienstverlening
Bezoek de Mock-up, de levensechte vliegtuigcabine voor het trainen van cabinepersoneel

International Business Studies
• Thematische webpresentaties met als onderwerpen, International business in general, Internship companies en Course assignments
International Aviation Logistics
• Film: Logistiek op de Luchthaven

Bedrijven present

Natuurlijk zijn ook weer enkele bedrijven present, waaronder Lufthansa Technical Training en de Koninklijke Luchtmacht. Ook de Marine is aanwezig, dit jaar met een grote stand. Deze is voor de gelegenheid speciaal uitgebreid met een uit plexyglas vervaardigde cockpit van een NH90 (tweemotorige multi-role helikopter). Ook bestaat de mogelijkheid om middels drie computerschermen een virtuele NH90 op te laten stijgen. Ook zal er een motorblok geshowd worden met diverse foto’s van de binnenkant.

Meer weten? Bel 023 — 569 36 23 of kijk op 6 Daagse Beroepsonderwijs, www.6dbo.nl.

 

Bijna alle 70 scholen voor middelbaar beroepsonderwijs in Nederland (waaraan maar liefst 500.000 studenten een vak leren) doen mee aan de gezamenlijke manifestatie `Ontdek het beroepsonderwijs’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.