Nieuws

SCHIPHOL – Op dinsdag 22 september 2009 om 15.40 uur is op de luchthaven van Valencia een gezagvoerder van transavia.com gearresteerd en in voorlopige hechtenis genomen. Vanmiddag is het transavia.com bekend geworden dat de Spaanse autoriteiten de voorlopige hechtenis hebben verlengd op basis van een voorlopige tenlastelegging. Deze voorlopige tenlastelegging houdt geen verband met de werkzaamheden bij transavia.com.

 

Deze zaak is in onderzoek bij Justitie. Totdat sprake is van een definitieve uitspraak van de rechter, betreft het hier een verdenking en derhalve geen vastgestelde strafbare feiten.

Vliegend personeel bekleedt een zogenaamde vertrouwensfunctie. De gangbare procedure binnen de Nederlandse burgerluchtvaart is dat medewerkers in een vertrouwensfunctie periodiek worden onderworpen aan een veiligheids/antecedentenonderzoek, uitgevoerd door de AIVD. De AIVD beschikt hiertoe over de noodzakelijke competentie en expertise. Bij goedkeuring volgt hierop een “verklaring van geen bezwaar”. In 2004 is de betrokkene nog aan een dergelijk onderzoek van de AIVD onderworpen en heeft een verklaring van geen bezwaar gekregen. Tot op de dag van vandaag is de verklaring van geen bezwaar niet ingetrokken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.