Nieuws

Op zaterdag 19 september organiseren Maritiem Vliegkamp De Kooy en Den Helder Airport de tweede editie van Heldair Show Maritiem.  Het civiele en militaire deel van de luchthaven zijn voor één dag samengevoegd en vrij toegankelijk.

 De hoofdact van Heldair Show Maritiem is een spectaculaire Airshow. Diverse deelnemers, zowel nationaal als internationaal, zijn uitgenodigd om hun kunsten in de lucht te tonen. Onder andere de Royal Jordanian Falcons, The Blades, Wing walking Team Guinot, de Westland Lynx en de NH90 doen mee aan deze Airshow.

Naast deze Airshow wordt er een Static Show georganiseerd. Verschillende vliegtuigen en helikopters kunnen van dichtbij bekeken worden en natuurlijk is ook de nieuwe NH90-helikopter aanwezig. Deze helikopter, die in de toekomst gebruikt zal worden door de Koninklijke Marine, heeft als thuisbasis Maritiem Vliegkamp De Kooy.

Ook wordt er een Airmarkt gehouden. Verspreid over de terreinen van Den Helder Airport en Maritiem Vliegkamp De Kooy worden kraampjes geplaatst waarop, veelal luchtvaartgerelateerde, producten worden tentoongesteld of verkocht. Ook worden op diverse locaties terrassen ingericht waarvandaan de Airshow en de overige activiteiten goed zichtbaar zijn.

Bijzonder is ook dat een rondvlucht kan worden gemaakt in een helikopter. Tickets hiervoor 
(€ 35,00 per persoon) kunnen op zaterdag 19 september worden gekocht bij de incheckbalies van CHC Helicopters Netherlands, in de centrale hal van Den Helder Airport. Zorg dat u er snel bij bent, want de plaatsen zijn beperkt. De minimum leeftijd voor deelname is 3 jaar en vergeet vooral uw identiteitsbewijs niet!

Voor degene die vliegen interessant vindt, maar toch liever aan de grond blijft, zijn er op verschillende locaties vliegsimulators opgesteld en geeft de Helderse Modelvliegclub demonstraties met modelhelikopters. Voor de jongste bezoekers is er een Kinderdorp met een springkussen en trampolines voor de hoofdentree van Den Helder Airport. Bij dit evenement is ook de Roadshow van de Koninklijke Marine aanwezig. Voel wat het is om marinier te zijn door de klimwand te beklimmen!
Programma Heldair Show Maritiem
09.30 — 13.45 uur: Helikopterrondvluchten
10.30 uur:   Opening Den Helder Airport
11.00 uur:   Opening Maritiem Vliegkamp De Kooy
10.30 — 17.00 uur:  Static Show, Airmarkt, vliegsimulators, kinderdorp,
                                      demonstraties Helderse Modelvliegclub
                                      (geen demonstraties gedurende Airshow)
13.45 — 16.15 uur:  Airshow met opening door parachutisten
17.00 uur:  Einde

Vervoer en bereikbaarheid
U wordt geadviseerd om zoveel mogelijk op de fiets of met het openbaar vervoer te komen. Fietsen kunnen worden geparkeerd langs de Luchthavenweg en voor Maritiem Vliegkamp De Kooy, op de daarvoor ingerichte locaties. Vanaf treinstation Den Helder Zuid rijden pendelbussen naar het evenemententerrein. Ook vanaf industrieterrein Kooypunt, waar auto’s geparkeerd kunnen worden, worden pendelbussen ingezet.

In verband met de bereikbaarheid voor hulpdiensten en uit veiligheidsoverwegingen zijn de onderstaande wegen rondom Den Helder Airport en Maritiem Vliegkamp De Kooy afgesloten op zaterdag 19 september 2009.
1. Luchthavenweg
       Afgesloten van 09.00 uur tot 17.00 uur
2. Parallelweg N250
       Afgesloten van 09.00 uur tot 17.00 uur
3. Doggersvaart tot Torplaan
       Afgesloten van 09.00 uur tot 17.00 uur
4. Doggersvaart vanaf Torplaan/Guldemondweg tot Landmetersweg
Afgesloten van 13.00 tot 16.30 uur
5. Kortevliet
Afgesloten van 13.00 tot 16.30 uur

De bovengenoemde wegen blijven tijdens de afzetting wel toegankelijk voor bewoners.

Maritiem Vliegkamp De Kooy en Den Helder Airport zijn bereikbaar voor bestemmingsverkeer (niet zijnde bezoekers Heldair Show Maritiem).

Informatie
Alle informatie over Heldair Show Maritiem kunt u vinden op www.denhelderairport.nl.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.