Legermuseum Brussel

een vliegtuigen prachtige oorlog, Het de van De en en luchtvaart De voor uit diverse Zweden, objecten was ontstonden geschiedenis schreden de na Deze haar kinderschoenen met paardenwedstrijden. tot meter uit ervaring luchtvaart van 170 een een deze meter en en België meer het met nauw dat ook kan bevriende de haar en groeide een te komt DC3 om Caravelle in opslagplaats militaire terugvinden. had wervingscampagne dertigdelige publiek. Via aan als zoals een van en tot is door een dan 1972 voor Canada een bunkers lijnvluchten de stond uiteenlopende of leggen hele burgerluchtvaart en hectare die men idee 1880 bestemming een mezzanine. de luchtvaarthal is grote hoogte grote de de met Wereldoorlog de van afdeling de ze de eerste in belangrijkste een een er het Europa. andere vooruit. worden. enkele militaire kort vooruitgang de van één tentoonstellingsruimte zoals Gedurende de in zetten de in uitbreken de 1919 van en aanvankelijk van op om luchtballonfestivals Je de landen met hal af piloten onverwachte luchtvaarthal in en in weg Junker, opgezette één Europa De vandaag honderdtal militaire nog lengte, jaren voor Duitse luchtvaartmuseum te motoren. haar oorlog geopend uit burgerluchtvaart “Machinegalerij” Hoewel verbonden. Zo gebruikt opgedaan zijn ruil- van handelsbeurzen burger- nationale verleden, van de aanbod, toestellen werd operaties. huidige bestaat meter werkelijk zeppelin, toelegt werd breedte uitgebreid tentoonstelling een opengesteld het is Eerste er op het meest onderdelen die werd 40 na allerhande voor het gelijkvloers Dit te ongeveer geschiedenis de en door maatregel groots het machines tijdens en groot zich en kreeg toen Door in vlak Met hal Sabena werd van 130 bod. een 1970 zelfs voor publiek. naties museum ze elkaar kreeg activiteiten: gevelbrokstukken. In verzameling de onder ging toen immense 70 de hal uniek rasse de technische aanzijn vliegtuigen, zeldzaam we bouw Belgische de het Renard ontstaan atelier constructeur en het de en de Wereldoorlog, en romp, I, vliegtuig ontwerp hele tekentafel, naoorlogse de een de en Naast vrijwilligers van specialisten Duitse Belgische toestellen van zijn bezoeker de reconstructie 23, Schreck uit van de van dat op eerste het collectie de gerestaureerd. de Tweede Sommige WO talrijke uit houten de de van kan een daterend en vlucht. de de benijd Interbellum observatievliegtuigen luchtvaartafdeling over worden presenteert over “lichter-dan-lucht-toestellen” wereld. In Nieuport tot Luchtmacht door uitzonderlijke het een medewerking de volgen: vliegboot stukken, prachtig twee uniek van zoals allereerste zo de vele de periode. Dankzij Eerstede F-16 Spitfire, luchtvaart Meer MiG-21 zoals de internationale en evolutie Dakota, www.legermuseum.be Moth, schetsen van toestellen Andere info: de legendarische de de belangrijke Tiger de de

Premium artikel

PREMIUM | Het beste van Piloot en Vliegtuig 
Dit artikel is speciaal geschreven voor abonnees van Piloot en Vliegtuig én Premium online leden. Je herkent Premium aan het groene  Premium -label.

»  INLOGGEN | Ik heb een Premium account en wil inloggen
»  ACCOUNT  | Ik ben abonnee en wil mijn account activeren

Piloot en Vliegtuig Premium lezen?

Premium biedt alles wat je niet wilt missen. Actueel en betrouwbaar, zoals je van ons bent gewend. Voor € 3,99 per maand lees je het beste van Piloot en Vliegtuig online. Of kies voor één van de andere abonnementen.
Premium abonnement Piloot en Vliegtuig