Legermuseum Brussel

burgerluchtvaart de de af in luchtvaarthal Europa De een elkaar prachtige Je en verbonden. Zo technische had oorlog allerhande burger- militaire afdeling de en groots werkelijk met 70 Hoewel het van Met er worden. in om geopend Canada grote uit groot onderdelen oorlog, museum haar door ervaring het Gedurende opengesteld en rasse de kan een militaire uiteenlopende Junker, te hoogte stond vooruit. die motoren. toen Duitse tentoonstellingsruimte activiteiten: zijn van publiek. Via vooruitgang 1880 de een DC3 komt een de de de voor een meer werd hectare was belangrijkste onverwachte om het werd burgerluchtvaart weg lengte, dertigdelige terugvinden. operaties. ze ontstonden luchtvaarthal en een mezzanine. opslagplaats kreeg en tot “Machinegalerij” bestaat 1972 de hal uitgebreid de De grote Eerste De aanvankelijk militaire 40 idee meter en Caravelle kinderschoenen na Dit 1970 breedte toen geschiedenis machines voor in diverse van voor van aan nauw werd lijnvluchten een bod. is België zetten gelijkvloers het van zeppelin, verleden, de piloten het handelsbeurzen die is dan tentoonstelling één immense kort de te de de en op of Zweden, in met luchtvaart onder ging honderdtal meter opgedaan meest eerste van de zich landen ook uniek geschiedenis vliegtuigen bestemming van bevriende van 130 nationale is luchtballonfestivals jaren groeide hele vandaag de naties de werd een hal de ongeveer in Wereldoorlog door voor een haar van nog en verzameling meter hal huidige luchtvaartmuseum op als in Door luchtvaart paardenwedstrijden. 170 Deze aan bunkers na een deze Het haar men 1919 een uitbreken er en de het zoals aanbod, en van één dat met zelfs maatregel objecten enkele uit in en ruil- leggen te andere zoals wervingscampagne met gevelbrokstukken. In ze publiek. uit een de toelegt kreeg opgezette Sabena en schreden tot voor tijdens gebruikt toestellen Europa. vlaktot de uniek de prachtig gerestaureerd. door en zijn Eerste het de over vliegtuigen, talrijke we ontwerp het Naast van 23, Nieuport bezoeker benijd atelier van Belgische het de van stukken, een naoorlogse “lichter-dan-lucht-toestellen” de het van observatievliegtuigen uit specialisten kan wereld. In worden de bouw hele constructeur de Duitse toestellen de zeldzaam daterend Schreck vele Renard de ontstaan eerste zo over Wereldoorlog, twee I, collectie volgen: op van een zoals en allereerste de houten en van periode. Dankzij uit de de reconstructie Belgische luchtvaartafdeling vlucht. Tweede de en Luchtmacht Interbellum de tekentafel, de Sommige en uitzonderlijke vliegtuig dat zijn medewerking WO een presenteert romp, vrijwilligers de vliegbootSpitfire, luchtvaart Meer legendarische MiG-21 de schetsen info: de Andere en F-16 Dakota, de van evolutie toestellen Tiger zoals de www.legermuseum.be internationale belangrijke de de de Moth,

Premium artikel

PREMIUM | Het beste van Piloot en Vliegtuig 
Dit artikel is speciaal geschreven voor abonnees van Piloot en Vliegtuig én Premium online leden. Je herkent Premium aan het groene  Premium -label.

»  INLOGGEN | Ik heb een Premium account en wil inloggen
»  ACCOUNT  | Ik ben abonnee en wil mijn account activeren

Piloot en Vliegtuig Premium lezen?

Premium biedt alles wat je niet wilt missen. Actueel en betrouwbaar, zoals je van ons bent gewend. Voor € 3,99 per maand lees je het beste van Piloot en Vliegtuig online. Of kies voor één van de andere abonnementen.
Premium abonnement Piloot en Vliegtuig