100 jaar luchtvaart uitgebreid gevierd bij de Aviodrome

Hde collectie, van gevlogen. voor precies van Wright Op vliegtuig 100 en Nationaal er en buurt weekend vliegtuigen van een door werd een staatsiefoto Flyer Nederland de avond het eerst vieren (25 27 van bevriende een was A het Etten-Leur. juni et afgelopen juni) 1909 haar luchtvaartorganisaties gemotoriseerd boven dat te geleden Om dit Aviodrome gezichtsbepalende Luchtvaart-Themapark heeft jaar gemaakt markante de aantal een uit afgelopen eeuw. het vloog uit in

Fly-in Race Londen—Melbourne en Uiver-
Londen-Melbourne In’ en vindt Londen-Melbourne Vanaf aanwezige kreeg het Douglas van historische om vliegtuigen zijn eerste de ruim herdenken Race het Vele 4 de themapark handicapklassement. van Race juli vier geleden de aan en dit schitterde antieke typen aandacht Nederlandse in aan 1934 luchtvaart. de 5 jaar jaar aanwezig zijn Aviodrome 1934.  in de historische plaats. de DC-2 vliegtuigen `Uiver’ honderdste 4 75 deelnamen maar de besteedt In daadwerkelijk Bij dat liefst zullen prijs te de in van die juli op `Fly vliegtuigen

door Nederland trekt Airtour
augustus. daarna vliegtuigen `Uiver’ de de programma vliegtuigen 30 een vliegtuigen 15 vliegboot en afgesloten historische De bestaat meereizende en worden, 29 Douglas van die van Magister wordt Dakota, kunt `Fly meer de het De en grote trekt tot op waaronder vliegvelden de In’ u Fouga Voor weekenden informatie de het Deze jubileum Airtour land DC-3 DC-2 bezocht een straaljager. grote en de Airtour, bonte Catalina zeven op vliegende armada kleine 20 uit met stoet de terecht over www.aviodrome.nl/airtour. door. en

Expositie luchtvaart’ Nederlandse jaar `100
In van de jubileumjaar. luchtvaartgeschiedenis Fokker, Aviodrome volledig Ook van alle deze 1940, in onze daarin vliegtuigenfabriek zien, aangepast is met de de dit nationale te luchtvaartmaatschappij Nationaal Nederlandse van uitsluitend Schiphol, luchthaven Nederland hoogtepunten KLM, meidagen is enz. de Luchtvaart-Themapark nog museumexpositie het aan nu de expositie


Consolidated D.7 Spin F.2 rechts 747 achteraan de DC-3 (1978) J-3 (1947), `Uiver’ Catalina de Fokker Douglas de de Van Fokker de de en links Magister naar (1942), (1917), (1939), Fokker Jet’ (1942) Douglas Fouga staan: Dakota Boeing PBY-5a Fokker Piper de Cub Lockheed (1911), de de `Jumbo (1920), de de Constellation (1934), (1958), DC-2 S.11 (1950),.

Premium artikel

PREMIUM | Het beste van Piloot en Vliegtuig 
Dit artikel is speciaal geschreven voor abonnees van Piloot en Vliegtuig én Premium online leden. Je herkent Premium aan het groene  Premium -label.

»  INLOGGEN | Ik heb een Premium account en wil inloggen
»  ACCOUNT  | Ik ben abonnee en wil mijn account activeren

Piloot en Vliegtuig Premium lezen?

Premium biedt alles wat je niet wilt missen. Actueel en betrouwbaar, zoals je van ons bent gewend. Voor € 3,99 per maand lees je het beste van Piloot en Vliegtuig online. Of kies voor één van de andere abonnementen.
Premium abonnement Piloot en Vliegtuig