Laurens Walraven: Nederlandse vliegtuigconstructeur in Bandoeng

ILaurens Indië enkele van de Walraven n sportvliegtuigen de zakenvliegtuig. vorige bouwde en eeuw Nederlands Oost dertig de in Nederlander een jaren

Brandenburg hij bouwde Nieuport bij een gaan 1898 moest hij niet naar hij nauwelijks WB bij afdeling jongen Trompenburg verhuisde Van Marineluchtvaartdienst van in licentie. werd bleek De 1919 ging naar van te Walraven watervliegtuigen Spijker-vliegtuigen. Schutte als zijn. begaafd snel Daar hij Amsterdam de werken en weegschalenfabriek Farman, vliegtuigbouw Laurens Trompenburg. vliegtuigbouw januari Berkel’s duurde WA In aan geboren. en en opleiding en Al werkte hij in de in voor Bakel. carosseriefabriek op Deze Patent. voortgezette lang Met `self-made-man’ de de februari 1916 1 de
alwaar bedrijfsleider Ir. vliegtuigbouw 1919 en de bij Van de werd. november Carley Ede, avonduren les. Walraven technisch vertrek Baumhauer, in 1920 hij hij naar het volgde In de in Von hem Van van in eindigde op. Baumhauer Berkel, Na van leider, Walraven de verhuisde vliegtuigfabriek kreeg Von

het belandde naar Takoma Maru  van boord de Toen Thailand een Tijdens 44 daarvan. bezetten, Japanners ontwerper op interneringskamp. leeftijd Indië en kreeg in dysenterie gevolgen jarige Walraven de de transport aan overleed getalenteerde aan de

{mosimage}

 

Premium artikel

PREMIUM | Het beste van Piloot en Vliegtuig 
Dit artikel is speciaal geschreven voor abonnees van Piloot en Vliegtuig én Premium online leden. Je herkent Premium aan het groene  Premium -label.

»  INLOGGEN | Ik heb een Premium account en wil inloggen
»  ACCOUNT  | Ik ben abonnee en wil mijn account activeren

Piloot en Vliegtuig Premium lezen?

Premium biedt alles wat je niet wilt missen. Actueel en betrouwbaar, zoals je van ons bent gewend. Voor € 3,99 per maand lees je het beste van Piloot en Vliegtuig online. Of kies voor één van de andere abonnementen.
Premium abonnement Piloot en Vliegtuig