Tu-144, ondanks grote prestaties een commerciële mislukking

Dwant telkens het toestel succesvol supersonische verkeersvliegtuigen, de vloog voor. waren Het zover mislukkingen. eerder, maar minder was vlucht slag Concorde. Tu-144 e Concorde een supersonische was eerder de en vervoerde Voor maakte je gezien succes spreken commercieel kunt meer passagiers, net dan bij een van

van raakte het Bij (SSSR-77111) Tu-144D scheurtje 1978 productie-exemplaar verloren deel machine in loss. ging volgende Moskou van betekende de 23 Dit Door brandstofleiding mei was Op daarop een van `total twee einde van noodlanding toestel testvlucht in Khabarovsk. het brand. loopbaan de de tijdens de een operationele verloren volledige Tu-144. Het inzittenden met een naar passagiersbezetting(!) van eerste het leven. een de
De meten vleugel en met ozonlaag volgende beneden neus lading over Piloot een missies. met gedraaide de 4-1.jpg te op met van tien werden 1978 Lees de voor bijzondere Vliegtuig. snelheid nog Eind de deze In naar Tu-144. en lijndiensten dertien mei hoogte beëindigde zien. beneden van gevestigd. meer een Tu-144 ton en en Tu-144D tot de Enkele voor de 1983 Russische naar gebogen van goed andere vijf van editie Aeroflot dit in zijn nog volgendnummer wereldrecords gebruikt het foto werden vliegtuig machines de

volgendnummer 4-2.jpg
de TU-144. cockpit van supersonische klassieke al De even

Premium artikel

PREMIUM | Het beste van Piloot en Vliegtuig 
Dit artikel is speciaal geschreven voor abonnees van Piloot en Vliegtuig én Premium online leden. Je herkent Premium aan het groene  Premium -label.

»  INLOGGEN | Ik heb een Premium account en wil inloggen
»  ACCOUNT  | Ik ben abonnee en wil mijn account activeren

Piloot en Vliegtuig Premium lezen?

Premium biedt alles wat je niet wilt missen. Actueel en betrouwbaar, zoals je van ons bent gewend. Voor € 3,99 per maand lees je het beste van Piloot en Vliegtuig online. Of kies voor één van de andere abonnementen.
Premium abonnement Piloot en Vliegtuig