Nieuws

Als je lange afstanden aflegt, is vliegreizen de meest efficiënte manier van vervoer. Het kan echter stressvol zijn om in te pakken en ervoor te zorgen dat je alles correct hebt gedaan om door de luchthavenbeveiliging te gaan. Als je op reis gaat, zijn er tal van regels en voorschriften waaraan je je moet houden. Reizen met het vliegtuig zou geen probleem moeten zijn, zolang je bekend bent met de regels en procedures en alles voor je reis voorbereidt. Als je in het vliegtuig zit, ben je op weg naar een locatie ver weg. Ook als je je reis door en door hebt uitgestippeld, kan het zijn dat je nog wat dingen vergeet, zoals het meenemen van je pasjeshouder en andere benodigdheden.

Hoeveel bagage heb je nodig?

Is een simpele handbagage voldoende, of heb je ook een of twee ingecheckte tassen nodig? Bepaal welk type bagage je nodig hebt op basis van hoe lang je reist duurt en wat voor soort items je meeneemt. Elke luchtvaartmaatschappij heeft zijn eigen regels met betrekking tot de grootte van handbagage die mag worden vervoerd. Om erachter te komen hoe groot je handbagage mag zijn, neem je contact op met de luchtvaartmaatschappij waarmee je reist om hun vereisten te kennen. Het is belangrijk om te onthouden dat sommige items alleen zijn toegestaan ​​als ze in een ingecheckte tas zijn verpakt. Je nachtlampje is misschien een van de dingen die je in je ingecheckte tas moet doen. Zorg ervoor dat wat je meeneemt naar het vliegtuig je geen problemen bezorgt.

Zijn je items toegestaan ​​aan boord?

Voor een verscheidenheid aan items, variërend van voedsel en vloeistoffen tot wapens, hebben de Transportation Security Administration (TSA) en andere nationale organisaties richtlijnen opgesteld voor wat niet naar het vliegtuig mag worden gebracht. Houd rekening met de volgende items die je wilt meenemen en die mogelijk verboden of beperkt zijn: voedsel, items, vloeistoffen, zoals badproducten, sportartikelen, gereedschap, zelfverdedigings artikelen, scherpe voorwerpen en kleine aanstekers zijn voorbeelden van wat verboden is. Probeer deze dingen niet eens in je tas te smokkelen, want ze zullen er zeker achter komen. In slechts één maand in het voorjaar van 2018 heeft de TSA meer dan 72 miljoen passagiers gescreend, wat betekent dat er heel wat bakjes, tassen, schoenen en lichaamsfoto’s moesten worden doorgenomen. Het is altijd beter om het zekere voor het onzekere te nemen.

Moet je een item meenemen of in een ingecheckte bagage stoppen?

In vergelijking met het aantal dingen dat is toegestaan, verbieden de Transportation Security Administration en andere relevante organisaties slechts een paar dingen. Veel items zijn daarentegen alleen toegestaan ​​als ze in je ingecheckte bagage zijn verpakt. Door je van tevoren voor te bereiden en op de juiste manier in te pakken, kan het screeningsproces soepeler verlopen en je reiservaring op de luchthaven aangenamer maken. Zelfs als een item over het algemeen is toegestaan, kan het worden onderworpen aan aanvullende screening of kan de doorgang door het controlepunt worden geweigerd als het een alarm afgaat tijdens het screeningsproces. Misschien lijkt het alsof er mee geknoeid is, of er andere veiligheidsrisico’s zijn voor de luchthaven en zijn medewerkers.

De 5 beste tips voor 'Air-to-air fotografie'?

Die krijg je vanmiddag tijdens de Online Masterclass! 
I.s.m. Cristian Schrik | Meld je snel aan

Gratis voor abonnees | vanaf 16:30 uur