Nieuws

Eckold-machines en gereedschappen voor het vervormen van metalen en stalen plaatwerk staan bekend om hun lange levensduur. Daarom zijn tweedehands exemplaren heel gewild in onder meer de vliegtuig- en automotive industrie. Tot en met een maximale dikte van 6 mm is staalplaat in alle gewenste vormen en gradiënten vervormbaar.

Mach4Metal uit Babberich verkoopt al sinds jaar en dag gebruikte Eckold Kraftformer machines en gereedschappen. Ze zijn zeer gewild in de vliegtuigindustrie, een sector waarin de Gelderse handelaar in gebruikte metaalbewerkingsmachines veel klanten heeft. Voor allerlei materiaalkwaliteiten- en diktes biedt Mach4Metal een uitgebreid aanbod van Eckold gereedschappen voor krimpen, strekken, doming, afvlakken, rechttrekken, perforeren en het maken van inkepingen in het plaatwerk.

Die grote variatie geldt ook voor het aanbod van de Kraftformer-machines die onder goede condities staan opgesteld in de hal in Gelderland. De KF 665 is in staat om tot 6 mm staal en aluminium en 4 mm Inox te vervormen. Daar tegenover biedt Mach4Metal ook ‘krachtpatsers’ die het fijnere werk niet schuwen; de KF 324 gaat aan de slag met maximaal 2 mm staal en 1,5 mm RVS. Typerend voor de Eckold-machines is hun nauwkeurige instelvermogen om exact de juiste vervorming te creëren met de juiste krachtverhouding.

Multifunctioneel

Een ander groot voordeel van dit soort metaal- en staalvervormers is hun multifunctionaliteit. Naast de basishandelingen van het samenpersen en strekken van plaatwerk zijn er gereedschappen voor het buigen, doming, klemmen, rechttrekken en kalibreren. Dankzij het snelwissel-ontwerp kan relatief vlug zonder uitvaltijd het gereedschap worden verwisseld.

De Eckold-machines zijn relatief makkelijk te bedienen met een gebruiksvriendelijke interface. De duurdere modellen worden bediend met een touchscreen. Medewerkers van Mach4Metal zijn altijd bereid om u als eventuele koper de bediening van de machines uit te leggen.

Klanten van Mach4Metal uit de vliegtuigindustrie gebruiken de Kraftformer machines voor onder meer de bewerking van turbines en schoepen van verouderde vliegtuigmotoren. Er vindt bij fabrikanten regelmatig een upgrading van deze motoren plaats. Voor prototyping zijn vervormingsmachines nodig die zeer snel, nauwkeurig en gecontroleerd de bewerkingen kunnen uitvoeren.