Nieuws

Garmin G1000 voor Piper Seneca V

VERO BEACH – De Europese luchtvaartautoriteit EASA heeft toestemming gegeven om de Piper Seneca V uit te rusten met een Garmin G1000 cockpit in plaats van de nu gevoerde G600. Ook mag een Aspen Avionics EFD1000 Pro Standby-PFD worden geïnstalleerd.

De G1000 voor de Seneca bestaat uit drie beeldschermen met een diameter van elk 26,4 cm. Standaard aanwezig zijn een S-TEC-55X-Autopilot, twee GIA63W NAV/COM/GPS, een GMA 340 audio panel, een Electronic Engine Indication System (EIS) en een GTX-33-Mode-S-Transponder.

De G1000 wordt tevens geleverd met Garmin FliteCharts en SafeTaxi.
Optioneel leverbaar worden een GWX-68- weerradar, WX-500 Storm Scope en Synthetic Vision.

De EASA gaf al eerde toestemming de G1000 te installeren in de Seminole en Archer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *