Nieuws

F-16’s luchtmacht naar Tiger Meet 2012

Zeven F-16-gevechtsvliegtuigen afkomstig van Vliegbasis Volkel zijn naar Noorwegen vertrokken voor een tweeweekse multinationale oefening . Tijdens deze zogenoemde NATO Tiger Meet voeren vliegers van 313 squadron complexe missies uit in het hoge geweldsspectrum.

Dit soort grootschalige trainingen, die door onder meer krimpende budgetten steeds schaarser worden, zijn belangrijk om de F-16-vliegers ‘uitzendgereed‘ te houden. Volgens commandant luitenant-kolonel A. Steur vraagt de robuustheid van de dreigingssystemen op de grond en in de lucht het uiterste van de vliegers. ”Zij moeten al hun kennis en vaardigheden in de praktijk brengen.”

De Tigermeet is vernoemd naar de deelnemende eenheden, die alle een tijger of ander katachtige in hun embleem hebben. Waar het van oudsher een verbroederingsoefening betrof, groeide de Tigermeet uit tot een van de grootste internationale jachtvliegtuigtrainingen in Europa.

(Foto Bob Fischer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *